Skip to content

Copii normali din familii anormale

25/01/2010
by

Peste o oră am examen şi ar trebui să fac orice altceva decât să scriu pe blog, dar „bombonica” asta pe care am găsit-o în timp ce mai săpam disperată după informaţii pe net este mult prea interesantă ca să nu o împărtăşesc:

In liceul nostru sunt o serie de elevi care se confrunta cu diferite probleme de ordin social si economic, provenind fie din familii monopaternale, fie din case de copii sau din familii cu venituri foarte mici. In ciuda acestor impedimente, elevii respectivi dau dovada de un comportament exemplar, avand rezultate bune si chiar foarte bune la invatatura, neexistand cazuri de abandon scolar.

http://liceuldecebal.licee.edu.ro/

Fragment de pe pagina Liceului Bilingv Decebal, care se (auto?)consideră unul dintre cele mai bune din capitală, din câte îmi dau seama. Nu vreau să o fac pe sociologul, dar nu mi se pare corect să asociezi problemele „de ordin social si economic” cu performaţele şcolare. Mie îmi miroase a prejudecată şi a complex de superioritate (şi un strop de discriminare). Cum, vouă nu vi se pare grozav ca un elev care provine dintr-o familie monoparentală sau dezavantajată să aibă rezultate bune (sau chiar foarte bune) la învăţătură? Doar la liceul Decebal se poate întâmpla asta…

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: