Skip to content

Link-urile săptămânii

21/11/2010

+ Le cinéma français change de sexe: Les Inrocks constată că, în ultimii ani, multe dintre cele mai interesante filme franceze sunt semnate de femei.

+ 400 Women e expoziția care spune NU violenței împotriva femeilor și care este dedicată victimelor din Ciudad Juárez și Chihuahua, Mexic.

+ Un prim trailer pentru o nouă reinterpretare a Scufiței roșii, în regia lui Catherine Hardwicke: Red Riding Hood. (Înainte să spuneți că nu vreți să vedeți un film regizat de aceeași persoană care a regizat Twilight, amintiți-vă că tot Catherine Hardwicke e responsabilă și de minunatul Thirteen – un film care trece testul Bechdel, btw.)

+ Top 48 Ads That Would Never Be Allowed Today (via mockturtle). Hm… oare chiar ar fi interzise toate? La cum arată peisajul publicitar din ziua de azi aș spune că nu.

+ Lauda de sine: Femei în acțiune. (Nikita, Buffy și Veronica Mars sunt câteva dintre fetele mele preferate de pe micul ecran.) P.S. Dacă urmăriți True Blood și/sau The Vampire Diaries, vă recomand să vă uitați (din nou) la Buffy, The Vampire Slayer – îl veți vedea într-o cu totul altă lumină decât acum câțiva ani când era pe Pro Tv și cărțile/filmele/serialele cu vampiri încă nu erau o tendință mainstream.

+ Gender In Audiovisual Media: Introduction, de Marion Gymnich [pdf, 13 pp].

+ Obsesia mass-mediei pentru greutatea vedetelor, un vlog semnat Reel Grrls:

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: